Toen Ton de Waal in januari 2024 meedeelde te zullen stoppen als dirigent was dat wel even slikken. Ruim 15 jaar heeft hij met ons gerepeteerd en concerten voorbereid.
En zeker zo belangrijk…. met ons samen veel plezier beleefd en mooie uitvoeringen gegeven.

Ingeborg Hubens, die ons op piano begeleid had en als dirigent was ingevallen,
was beschikbaar tijdens een interim periode van enkele maanden.

Per 23 mei 2024 is Marco ‘t Hart aangetreden als nieuw muzikaal leider van het Maas en Waals Mannenkoor.
Marco studeerde van 1983 tot 1988 aan het Rotterdams Conservatorium, onder andere hoofdvak orgel bij Arie J. Keijzer en kerkmuziek bij Barend Schuurman.
Sinds 1981 is hij organist van de Sint-Catharijnekerk te Brielle en had hij van 1986 tot 2001 dirigent Marco t Hart
de leiding over de cantorij. Met hen verzorgde hij een groot aantal radio uitzendingen.
Sinds mei 2023 is hij opnieuw tot cantor(-organist) van de Sint-Catharijnekerk benoemd.
Hij dirigeerde diverse ensembles en koren (van popkoor tot vocaal ensemble), waarmee hij concerten en Evensongs verzorgde.
Als jurylid trad hij op bij het Internationale Beiaardconcours 1999 te Brielle en als artistiek adviseur programmeerde hij enkele jaren de orgelconcertserie en de inloopconcerten in de Catharijnekerk.
In opdracht van de gemeente Brielle componeerde hij de ‘Brielse Ouverture’(1999), een stuk voor beiaard, koperblazers, orgel en koor. De muziek werd diverse keren ten gehore gebracht bij belangrijke momenten in de stad, als laatste bij de manifestatie ‘Brielle Bevrijd’
(450 jaar na 1 april 1572.... Alva/ de Geuzen !).
Sinds 2018 is hij ook als organist verbonden aan de Eben-Haëzerkerk te Pernis.
In 2022 ging de Franse speelfilm ‘Chronique d'une liaison passagère’ in premiere, waarin zijn orgelspel een belangrijk sfeerelement is in een filmscène.In 2024 verzorgde hij de achtergrondmuziek in het tv-programma ‘Dwarse scheepsbouwers uit de serie ‘Tegenlicht’.

Onlangs is Marco ‘t Hart verhuisd naar onze regio. Onder zijn professionele leiding beginnen we aan een nieuw hoofdstuk van onze muzikale toekomst.